Quines són les últimes tendències Business Travel?

Tecnologia, personalització i bleisure, tendències Business Travel de 2019

El sector turístic MICE s’ha convertit en un sector rentable i en el motor del desenvolupament econòmic en els destins turístics. Les previsions en el futur de les empreses, apunten a un creixement considerable dels viatges corporatius en tot el món, que es veuran definits per les noves tecnologies emergents, destinats a oferir serveis més eficaços i personalitzats.

El grup hoteler WorldHotels ha identificat 8 tendències que donarán forma al sector dels viatges de negocis durant l’any 2019.

Personalització

Les prediccions destaquen la rellevància de l’anàlisi de dades  i la intel·ligència empresarial a l’hora de millorar l’experiència del client durant tot el viatge. El viatge personalitzat és cada vegada més demandat en la industria, redueix el estrès i s’adapta als gustos i necessitats del client.

Negocis o plaer? Bleisure

El viatge de negocis també es plaer. Les tendències i els hàbits del viatge corporatiu están sent modificades a mesura que les noves generacions de Millenials i Generació Z están en el mercat laboral. La línia entre la feina i la vida persona és cada vegada més borrosa, degut a l’increment de l’interès en combinar viatges de negocis i de plaer. Una innovadora tendència que es coneix sota el nom de bleisure, que combina negocis amb oci.

Experiències
Conjuntament amb la creixent demanda pels viatges bleisure i la personalització dels serveis, aquest 2019 també cobren protagonisme les experiències que enriqueixen al viatger, vinculades a la cultura local, com a una tendència dels viatges corporatius. Els viatgers de negocis també volen absorbir la cultura local, explorar el destí i aprecien cada vegada més les experiències locals combinades amb les reunions que aquest tipus d’estancies imposen. 
Benestar i comoditat

El passat viatge de negocis s’enfocava en la reducció de costos, mentre que ara la satisfacció del viatger comença a ser un element fundamental a l’hora de preparar aquest tipus de desplaçaments. Així doncs, l’any 2019, la salut i la productivitat dels treballadors guanyaran una gran importancia per a les empreses. Els viatgers corporatius d’avui en dia necessiten més flexibilitat i personalització quan viatgen.

Autogestió

Els viatgers corporatius han començat a mostrar interès per gestionar de manera més autònoma les seves pròpies reserves de viatge d’acord a les seves necessitats. Davant d’aquesta tendència, s’incrementarà la flexibilitat per escollir i gestionar els vols segons les seves preferències.

Robots

Durant els últims anys, el sector del turisme ha introduït noves tecnologies robòtiques, amb l’objectiu d’aportar una màxima eficiència i comoditat que demanda el client de negocis. Alguns hotels inclouen robots que saluden als hostes, ofereixen check-in i check-out, brinden informació i realitzen tasques relacionades amb l’equipatge. S’espera que durant aquest any el sector hoteler incrementi la presència de robots.

Intel·ligència artificial

La intel·ligència artificial crearà una millor experiència per a l’hoste, a través de la capacitat d’aquesta tecnologia de simplificar processos, optimitzar i personalitzar les experiències. Cada vegada més companyies utilitzarán xatbots per interactuar amb els clients i respondre de maner més eficaç, amb l’objectiu d’analitzar les seves preferències i oferir recomanacions.

Internet de les coses

El Big Data, l’automatització de processos i l’internet de les coses millorarà l’experiència del client, permetrà la sincronització de les experiències en diversos dispositius, i tindrán un sistema de control senzills, com la il·luminació, l’aire acondicionat i calefacció, segons les preferències dels hostes.