Passaports que obren fronteres

Descobreix quins són els passaports que obren més fronteres del món: Japó és el país amb més facilitats per a viatjar.

Un món on poder viatjar a altres països sense obstacles ni complicacions, i sense fronteres, seria un món idíl·lic. Tot i així, la realitat és completament diferent, ja que quan viatgem, sovint es requereix una autorització prèvia que ens permeti poder accedir i residir temporalment en algun país. A més, segons la nacionalitat del viatjant, és més o menys fàcil moure’s pel món.

Així doncs, per a conèixer quins són els països que atorguen més facilitats per a viatjar als ciutadans, Henley & Partners realitza una classificació de tots els passaports del món segons la quantitat de països als que cada país pot viatjar sense sol·licitar un visat. Ara descobrir quins són els passaports que obren més fronteres en tot el món és possible.

L’índex Henley informa dels passaports que permeten als seus titulars viatjar sense sol·licitar un visat, i es fonamenta en dades exclusives de l’Associació Internacional de Transport Aeri (IATA). Aquest rànquing de països inclou un total de 199 passaports i de 227 destins, i s’actualitza en temps real, és a dir, es tenen en compte els canvis de política de visat.

Segons la classificació Henley & Partners, els japonesos són els ciutadans del món que tenen més facilitats per a viatjar. En aquests moments, ja ascendeixen a 190 destins on poden viatjar sense problemes.  En segona posició, es troba Singapur, amb un total de 189 països. Seguidament, Alemanya ha caigut en tercera posició, juntament amb Corea del Sud i França, amb un total de 188 destins.

En última posició es troba Iraq i Afganistan, amb únicament 30 destins accessibles i amb facilitats per entrar pels seus residents. Per últim, Espanya es troba en quart lloc dins de la classificació a nivell mundial, amb un total de 187 països, i conjuntament amb quatre altres països, que són Dinamarca, Finlàndia, Itàlia i Suècia.

Font: lavanguardia.com