És efectiu invertir en activitats team building?

Les activitats team building porten molts anys sent una de les accions més recurrents, tant en petites, com mitjanes o grans empreses, ja que realitzar aquest tipus d’activitats està a l’abast de qualsevol negoci. L’objectiu d’aquest article és reflexionar sobre què ens aporten aquest tipus d’accions, i si val la pena invertir en elles o no.

Team Building, construïnt equips

El team building és una eina de motivació per a grups, utilitzada cada vegada més en l’àmbit empresarial per a millorar la productivitat dels treballadors/es i augmentar la competitivitat.

L’objectiu principal de les activitats team building, tal i com el seu nom indica, és la construcció d’equips, busquen crear un bon clima laboral, primordial per a l’èxit d’una empresa, així com també incentivar el treball en equip.

Com és una jornada team building?

Les activitats s’acostumen a portar a terme fora de l’horari laboral, i en espais allunyats de la rutina de la feina. Una escapada a un entorn natural o una localització poc habitual poden ser un bon inici i un element de motivació per a l’equip. El grup s’exposa a una sèrie de proves, activitats o jocs en els que s’ha d’utilitzar l’enginy, la lògica, el companyerisme, i sobretot, el treball en equip.

El fet d’exposar-nos a noves circumstàncies, enfrentar-nos a nous reptes, ens impulsa a reflexionar, imaginar i utilitzar la nostra creativitat per afrontar decisions d’una manera òptima i eficient. El team building es desenvolupa a través d’activitats que tenen uns objectius marcats i recompenses grupals, que és el que genera un canvi i una millora relacional entre els participants.

Quins són els beneficis de les activitats team building?

  • Augmenten la motivació dels treballadors/es
  • Reforçen la confiança entre companys/es
  • Incentiven el bon clima laboral
  • Fomenten la comunicació interpersonal
  • Permeten analitzar les fortaleses i debilitats
  • Potencien els trets del lideratge
  • Suavitzen possibles conflictes interns

Una jornada team building és exitosa sempre i quan cada membre de l’empresa torni a casa amb una dosi de motivació extra, amb un reforçament de la confiança, i amb una relació més estreta amb els seus companys de feina. La sensació serà d’haver viscut una mini-aventura gràcies a la seva empresa.

Sense dubte, el team building reforça el sentit de pertinència a l’empresa dels treballadors. Pot ser vist com a una manera de cuidar la plantilla del teu equip i resulta ser en la majoria dels casos, una experiència inolbidable. Per tot això, a Valua creièm que invertir en team building és una molt bona opció.