La clàusula “No show” de les aerolínies

Sabies que algunes aerolínies penalitzen als passatgers que utilitzen només una part del seu bitllet? Si has comprat un vol amb escala, vés amb compte amb la clàusula No show.

Què és la clàusula No Show

És una condició que acostuma a constar en la lletra petita dels seus bitllets. Aquesta penalitza al passatger que compra un bitllet compost per diversos trajectes d’anada i de tornada, i que, al no utilitzarse un d’ells, això provoca una anul·lació directe de la resta.

Aquesta clàusula ha generat sempre molta polèmica, ja que frequentement els viatjers s’han trobat en el vol de tornada amb el bitllet cancelat, i en ocasions, hi han hagut casos que han acabat als tribunals.

Com ha evolucionat?

Recentment, a Espanya s’ha produït una sentència del Tribunal Suprem en un litigi entre Iberia i la OCU, que ha considerat la clàusula és abusiva, perquè la decisió d’oferir tarifes més baratas en la venta conjunta de diferentes trajectes és una opció legítima per part de la aerolínia, per tant, en cap cas es pot penalitzar al viatger si no n’utiliza un d’ells, ja que els serveis han estat prèviament contractats.

Així doncs, Iberia ha decidit no cancelar el vol de tornada, pero s’aplicarán certes recàrregues.

Què t’aconsellem?

Si tens previst viatjar amb l’objectiu de gastar el mínim possible, i inesperadament aconsegueixes un bitllet amb connexió al  destí més barat que un vol directe, i decideixes comprarlo però quedarte a meitat de camí, vés amb compte, perquè pot ser que aquesta decisió et comporti despeses imprevistes.

Ara bé, també és cert que les empreses que es dediquen a la tramitació de compensacions aèries recomanen que els passatgers que es troben o bé s’hagan trobat en aquesta situació, no dubtin en reclamar. Per poder-ho fer és necessari disposar de tota la documentació de la compra que permeti demostrar que han estat perjudicats per aquesta clàusula. Es podrán aconseguir compensacions entre 250€ i 600€, depenent de cada cas.

Valua us desitja que gaudiu del viatge!

Font: lavanguardia.com

Billetatge

NECESSITES VOLAR AMB EL TEU GRUP?

Demana'ns un pressupost

ET BUSQUEM EL MILLOR VOL

Sí vull un pressupost