Coneix els teus drets com a passatger aeri

Sabies que un 85% dels passatgers aeris no coneixen els seus drets?

3.700 milions de persones a l’any en tot el món són transportades en avió, i el seu ús com a mitjà de transport va en augment i es cada vegada és més freqüent, de la mateixa manera que també creixen el nombre de problemes que et pots trobar abans, durant o després del teu vol.

Sabies que si es retrassa o cancel·la el teu vol, o et deneguen l’embarcament tens dret a una compensació de fins a 600€?

Si ets un dels milions de viatgers que no coneixen els seus drets com a passatger aeri, aquí et deixem els 4 drets que has de conèixer.

Coneix els teus drets
Els 4 drets imprescindibles dels passatgers aeris
  • Drets dels passatgers aeris per retràs del vol

Si el teu vol es retrassa, els teus drets variarán depenent del lloc en el què et trobis (dins o no de la UE), la distància i la duració del trajecte. Pots rebre una compensació econòmica de 250 fins a un màxim de 600€.

Pots rebre una compensació únicament en els retrassos superiors a 3 hores des de la seva arribada. Els passatgers de vols europeus tenen dret a un reemborsament o un vol alternatiu si el retràs es superior a 5 hores, així com també dret d’assistència i allotjament.

  • Drets dels passatgers aeris per cancel·lació del vol

En el cas de la cancel·lació de un vol, les compensacions econòmiques variarán des de els 250€ als 600€ depenent de la distància del trajecte, de si el vol es troba o no dins de la UE, i de la duració del trajecte.

Aquest dret cubreix les cancel·lacions de vols que siguin notificades amb menys de 14 dies d’antel·lació, sempre i quan no t’ofereixin un vol alternatiu amb 7-13 dies d’antel·lació i que no surti més de 2 hores abans i arribi amb un retràs inferior a 4 hores respecte el vol original. En avisos de menys de 7 dies, el vol alternatiu no pot sortir més de 1 hora abans i arribar amb un retràs inferior a 2 hores respecte l’original.

  • Drets dels passatgers aeris perdenegació d’embarcament

La denegació d’embarcament es un altre dels problemes més habituals, motivat per l’overbooking (vendre més bitllets que seients). És important que sàpigues que la teva compensació s’ha de produïr inmediatament després de que se’t hagi denegat l’embarcament, en el mateix aeroport.

Les compensacions varien en funció de la distància; en tots els vols de menys de 1.500km serà de 200€, pels vols dins de la UE de més de 1.500km serà de 400€, per vols no comunitaris d’entre 1.500-3.500km serà de 400€, i pels vols de més de 3.500km serà de 600€. A més, a la compensació económica se li ha de sumar el dret a un vol alternatiu fins al seu destí.

  • Drets dels passatgers per problemes d’equipatge

Si les teves maletes es fan malbé mentre están en mans de l’aerolínia, aquesta haurà de reparar-les o substituir-les. Si el teu equipatge va amb retràs i necessites quelcom de la maleta, l’aerolínia haurà de reemborsar-te el cost del seu reemplaçament. Si el teu equipatge és extraviat, la aerolínia ha de compensar-te per la maleta i el seu contingut.

Si vols comprovar la teva compensació econòmica fés clic aquí.

Valua et destija que gaudeixis del viatge, ara més informat que mai!

Billetatge

NECESSITES VOLAR AMB EL TEU GRUP?

Demana'ns un pressupost

ET BUSQUEM EL MILLOR VOL

Sí vull un pressupost