Aprendre un nou idioma. Quan i com?

Tens dubtes sobre si marxar o no a aprendre anglès a l’estranger? Aquí et respondrem alguns dels dubtes i inquietuds més freqüents que sorgeixen abans d’endinsar-te en una aventura com aquesta. Estàs preparat?

És imprescindible marxar a fora per aprendre una llengua estrangera?

Durant la Primavera, els més previsors comencen a programar el seu estiu, i la possibilitat de viatjar a un altre país per millorar el seu domini d’una llengua estrangera.

A Valua creièm que la situació ideal per aprendre una llengua estrangera és una estada lingüística en famílies a l’estranger, on no estiguis rodejat de persones que parlin la teva llengua, i que els companys de classe provinguin de diferents nacionalitats, aquesta immersió total és la millor opció per a estudiants de totes les edats.

D’altra banda, el fet de que els companys tinguin la mateixa edat és un factor motivador important, ja que incentiva la pertanyença a un grup o col·lectiu, una situació en la qual et et veuràs obligat a comunicar-te per fer amics.

Quan és el millor moment per aprendre un nou idioma?
  • A quina edat? A partir dels 9 anys és l’edat que es recomana per aprendre una llengua estrangera, ja que és una època en la que es disposa d’una major facilitat i rapidesa d’aprenentatge. Tot i que la possibilitat d’aprendre una nova llengua no la perdem mai, l’eficàcia de l’aprenentatge incrementa considerablement en aquesta edat.
  • A quina època de l’any? L’estiu és una bona ocasió per planificar una estada a l’estranger perquè els teus fills millorin un idioma, per millorar-lo en família, en grup…
Com cal fer-ho?
  • Com? Es considera que l’aprenentatge és més eficient quan es promou la funció comunicativa i social de la llengua, fomentant la seva adquisició d’una manera natural, i sobretot vinculant-ho a experiències viscudes, útils i reals. També és important respectar els interessos i la independència de cadascú.
  • Quant? Diversos estudis demostren que després d’una estada de tres setmanes ja es nota una millora significativa de l’idioma, i que amb una estada de quatre setmanes s’incrementa la millora considerablement. Tot i així, s’ha de tenir en compte que cada persona és diferent, i que algunes persones disposen de més facilitat d’aprenentatge de nous idiomes que d’altres.

“Des del punt de vista de l’aprenentatge de la llengua estrangera, es tracta de practicar, comunicar-se i alhora passar-s’ho bé.”

Pep Mas, Director de Valua Languages

Destins recomanats
Posts relacionats