Venecia: el pont de Rialto

El Pont de Rialto és el pont més antic i sens dubte, el més famós de Venècia. Cada any milions de viatgers ho travessen.

El Pont de Rialto és el més antic dels quatre ponts que creuen el Gran Canal de Venècia, també és el més conegut tant pel seu disseny com per la seva història. Durant anys va ser el centre econòmic més important de Venècia.

El Pont de Rialto es va construir entre 1588 i 1591 amb un disseny de l’arquitecte Antonio da Ponte, posa’t per substituir a l’anterior pont de fusta, ja que aquest s’havia esfondrat dues vegades i havia estat cremat en una altra ocasió.

L’estructura del pont és similar a la dels seus antecessors, dues rampes inclinades unides per un pòrtic al mig.

Per visitar el Pont de Rialto, qualsevol hora és bona. Creuant-ho a diferents hores del dia podreu intentar treure alguna bona foto entre la multitud de turistes que s’ocuparan de fer el mateix.

 

Mercat Rialto

Creuant el Pont de Rialto des de Sant Marcos arribareu fins al Mercat Rialto, un lloc especialment colorit on predominen les fruites i verdures. Si viatgeu a l’estiu podreu comprovar el difícil que és resistir-se a les safates de fruita fresca que ofereixen.

El Mercat Rialto obre tots dies de 9 a 12 del matí en el Camp de la Pescaria i els carrers.

 

Font: disfrutavenecia.com