Atenes

0
Preu
Des de545€
Preu
Des de545€
Nom*
Email*
Telèfon
La teva consulta*

Save To Wish List
249
Duració: 5 dies
Anada: Avió
Tornada: Avió
Detalls

Vine a visitar la capital grega, una de les ciutats més antigues del món, a més del seu patrimoni turístic, és una de les capitals europeas amb més vida. 

 

 • Necessari calçat còmode
 • Excursions i turisme de sol i platja
 • Diversitat cultural
Què inclou
 • Vols d'anada i de tornada
 • Maleta facturada + equipatge de mà
 • Allotjament en règim de mitja pensió
 • Assistència en viatge
 • Trasllats en autocar
 • Gratuitat per acompanyants
 • Assegurança d'anul·lació: suplement de 15,00 €
 • Taxes turístiques
Itinerari

Dia 1AEROPORT D'ORIGEN - ATENES

Tot el dia
Presentació a l’aeroport de Barcelona.

Sortida del vol direcció Atenes.

Arribada a l’aeroport d’Atenes, trasllat en autocar privat a l’hotel.

Check-in a l’hotel.

Dinar lliure no inclós

Passejada per Plaka i Monastiraki

El barri de Plaka va ser constituït al segle XIX i està situat a la falda de l’Acròpolis. És el barri més antic d’Atenes i també és conegut com el barri dels Déus.

Prenent com a punt de partida la plaça Monastiraki, començarem coneixent dos carrers: Ermou, que porta fins a la Plaça Sintagma, on es troba el Parlament Grec, i Adrianou. A prop trobem l’Arc d’Adriano, el Temple de Zeuz Olympico i el Parlament grec que formen part del casc antic de la ciutat. Pels seus estrets i laberíntics carrerons trobem nombroses botigues on poder comprar tota mena d’obsequis i records, així com les típiques sandàlies gregues.

Al carrer Pandrosson número 89, viu el famós sabater Stavros Melissinos i ha vengut els seus productes a artistes com John Lennon i Barbra Streisand. I, al número 8, Zolotas, un dels joiers més famosos de Grècia.

Àgora Antiga

Envoltant el turó de l’Acròpolis passarem pel costat de l’Odeón d’Herodes Àtic i arribarem fins Thiseio, la plaça que determina un dels extrems del carrer Adrianou. Prenent aquest carrer arribarem a l’Àgora Antiga, la segona visita més important de la Grècia Clàssica.

L’Àgora era el centre de la vida social, política i comercial de la ciutat en l’antigüitat. Estava constituïda per diversos edificis públics amb diferents funcions: centre de govern, recinte sagrat, i mercat.

Les parts més importants de l’Àgora Antiga són el Temple d’Hefesto, un dels temples millors conservats de l’antiguitat construït entre els anys 460 i 415 a.C., i la Stoa d’Atalo, un edifici de planta rectangular conformat per una successió de columnes. Continuant pel carrer Adrianou arribareu a la Biblioteca d’Adriano, important lloc de l’antiguitat del que actualment gairebé no queda res.

A pocs metres en direcció sud es troba l’Àgora Romana i la Torre dels Vents. Aquesta torre servia com a rellotge públic solar i hidràulic. Està perfectament conservada i va ser utilitzada com a capella al segle VI.

A la tarda agafarem el carrer Adrianou en direcció est i la seguirem fins arribar al final. Continuant per Vyronos arribarem altre cop al Teatre de Dionís, zona ja coneguda. Davant del teatre es troba el Museu de l’Acròpoli, el museu més famós d’Atenes.

Per la nit, tornant al barri de Plaka, es pot gaudir d’espectacles que brinden les tavernes, totes amb vistes al Partenó iluminat.

Sopar i allotjament

Dia 2ACRÒPOLIS - PARTENÓ - MUSEO DE L'ACROPOLIS

Tot el dia
Esmorzar inclós a l’hotel

Acròpolis i Partenó

Començarem recorrent l’Acròpolis, la zona més famosa d’Atenes. L’Acròpolis era la “ciutat alta” que posseia dues funcions principals: la funció defensiva característica de les ciutats gregues i la de funcionar com a seu dels principals llocs de culte. Es troba situada a un cim de 156 metres sobre el nivell del mar. Recomanem pujar des del barri de Plaka passejant per Anafiotika, preguntant o seguint les indicacions (escasses) no tindreu cap problema. Per aprofitar bé el dia, seria interessant tractar d’arribar a dalt a primera hora.

L’Acròpolis conté alguns dels monuments més coneguts de l’època clàssica de Grècia: el Partenó, l’Erecteion, el Temple d’Atenea Niké i els Propileos.

– Partenó: és el major temple d’estil dòric de la seva època (segle V a.C.) i és el que millor encarna la glòria que va viure la Grècia clàssica, major símbol de bellesa arquitectònica. Va ser creat per aixoplugar una colossal escultura d’Atenea Parthenos de 12 metres feta de fusta, ivori i or.

– Erecteion: construït entre l’any 420 i 406 a.C., és un temple jònic aixecat en el lloc més sagrat de l’Acròpolis on la deessa Atena va fer florir la primera olivera de les terres gregues.

– Temple d’Atenea Niké: situat a l’ala sud dels Propileos, va ser construït l’any 420 a.C. per commemorar la victòria dels grecs sobre els perses a la Batalla de Salamina.

Després de recórrer l’Acròpolis, baixarem per la cara sud per visitar el TEATRE de Dionís, edificat al segle VI aC i amb capacitat per a 17.000 espectadors.

Dinar lliure no inclós

Després de dinar, per la tarda, visitarem el Museu de l’Acròpolis.

Museu Acròpolis

El museu està dedicat a la preservació i exposició de les restes trobades a l’Acròpolis. L’edifici composa una important obra d’arquitectura contemporània, està construït d’acer, vidre i ciment. L’última planta del museu posseeix les mateixes dimensions que el Partenó i està desviada 23º respecte a la resta de l’edifici; de manera que la planta queda orientada directament cap a l’Acròpolis i els visitants el poden contemplar des de les altures.

Al vespre, possibilitat d’excursió (OPCIONAL, NO INCLOSA) per veure el capvespre al famos Cap Súnion

Cap Súnion

A la regió d’Àtica podrem gaudir d’una meravellosa caiguda del Sol en el cap Súnion (en català cap de les Columnes). És famós per ser l’indret del Temple de Posidó, déu del mar en la mitologia clàssica grega. Les restes es poden trobar a dalt del cap, envoltat pel mar.

Quan el sol resplendeix a la part alta del cel, la llum guspireja en el blanc del marbre, que es va apagant conforme els colors del capvespre s’apropien del lloc, conferint al Cap Súnion una atmòsfera pròpia del mític enclavament en què es troba. A boca de nit, el temple dorm a l’empara de la protecció de Posidó, vigilat tan sols per les perdius que ronden el lloc.

Sopar i allotjament

Dia 3ARGÒLIDA - CORINT - MICENES - NÀUPLIA

Tot el dia
Esmorzar inclós a l’hotel i sortida amb bus cap a Argòlida

Excursió a Argòlida: Canal de Corint, Micenes, Nàuplia

Dedicarem el dia a visitar l’unitat perifèrica d’Argòlida.

Iniciarem la ruta al canal de Corint, via d’aigua de 6km de longitud que comunica el mar Egeu amb el mar Jònic. Seguidament, visitarem la ciutat de Micenes, és un dels llocs històrics més importants de l’Antiga Grècia i un important jaciment arqueològic on trobarem:

– Porta dels lleons: és el símbol més conegut de Micenes. A la porta (que medeix 3,75 x 3,5 metres) es poden veuredos lleons de casi 3 metres d’alçada.

– Tresor d’Atreu: és el nom assignat per Heinrich Schliemann, un arqueòleg alemany del segle XIX que es va dedicar a buscar tresors per tota Grècia. L’arqueòleg, descobridor de Micenes en l’any 1874, tenia una gran obsessió per descobrir Troia i demostrar l’existència d’Agamèmnon. Aquesta edificació era una tomba de la reialesa i es creu que pogués ser la del propi Agamèmnon.

– Tombes reals: a Micenes es van descobrir 6 tombes circulars que conteninen les restes de 19 persones.

En aquesta zona, Schliemann va recuperar desenes de tresors d’or que actualment es troben exposats al Museu Arqueològic d’Atenes.

Seguidament, ens dirigirem a la villa de Nàuplia, primera capital del país entre 1829 i 1834. Anteriorment, la ciutat havia estat ocupada pels venecians, per aquest motiu els carrers estan pavimentats amb marbre i edificis d’estil neoclàssic. D’entre els quatre forts de Nàuplia cal destacar el de Palamidi, sobre el turó oriental que domina la zona. Es tracta d’una poderosa estructura emmurallada que envolta 7 bastions autosuficients, dissenyats per resistir la temible artilleria de l’època.

Dinar lliure no inclós

Per contemplar les boniques vistes que s’ofereixen des de dalt de Palamidi cal armar-se de valor, ja què gairebé 900 graons culminen l’ascensió des del casc vell fins al cim.

Des d’alguna de les terrasses que donen al mar es pot contemplar l’illot de Bourtzi, un castell que sembla surar sobre les aigües. Seguint el passeig marítim des del port, en direcció est, gaudirem de les vistes ofertes pel golf de l’Argòlida, les aigües semblen plata fosa pel sol al capvespre. Al final del camí, arribarem a una petita platja apartada del poble, on podrem delectar-nos amb un bon bany en aigües de l’Egeu.

Sopar i allotjament.

Dia 4DELFOS

Tot el dia
Esmorzar inclós a l’hotel, sortida amb autocar fins a Delphi

Excursió a Delphi

Delfos, declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco al 1987, és un petit poble situat a la vessant sud de la muntanya Parnàs amb unes vistes sorprenents de la vall i del mar.

En l’Antiga Grècia Delfos era un recinte sagrat dedicat principalmente al déu Apol·lo. També atreia visitants, pelegrins que recorrien el país a la recerca dels consells de Pitia, la sacerdotessa més famosa de l’època. L’Oracle de Delfos estava format per dones grans que es creia que tenien poders heretats del déu Apol·lo. Les dones oracle arribaven a un estat de trànsit mitjançant l’ús de drogues i eren els seus sacerdots els que interpretaven les seves paraules. Delfos estava considerat el lloc religiós més important del món hel·lènic.

Com a curiositat, Pítia també era coneguda com Pitonissa, nom que ha perdurat i que a dia d’avui se segueix utilitzant per nomenar les persones que prediuen el futur. A més a més, segons la mitologia, Apol·lo havia donat mort a la serp Pitó que vivia en una cova propera al santuari per apoderar-se de la seva saviesa. Un cop fet això, el déu va guardar les cendres de la serp en un sarcòfag i va instituir uns jocs en el seu honor anomenats Jocs Pítics.

Dinar lliure no inclós

Sopar i allotjament

Dia 5 ATENES - AEROPORT D'ATENES - AEROPORT D'ORIGEN

Esmorzar inclós a l’hotel, check out

Últimes visites a la ciutat. Zona Plaça Sintagma

Començarem el dia assistint al canvi de guàrdia al Parlament Grec. Aquest es realitza tots els dies de la setmana a cada hora en punt. La més important és la de diumenge a les 10 del matí. L’edifici va ser construït entre 1836 i 1842 com a palau per a Otón, primer rei de Grècia. Davant de l’edifici se situa la Tomba del Soldat Desconegut, custodiada dia i nit pels “Evzoni”, dos guardies vestits amb un curiós uniforme tradicional. Podeu assistir al canvi de guàrdia que es celebra cada hora.

Al costat trobem la Plaça Sintagma, situada en el centre d’Atenes. També és coneguda com a Plaça de la Constitució per haver sigut el lloc en què el poble alçà la seva veu el 3 de setembre de 1843 per ordenar al Rei Otón que acceptés la redacció d’una Constitució.

Podem recórrer els principals carrers comercials d’Atenes, així podrem gaudir de l’ambient de la ciutat. La millor opció és agafar el carrer Ermou (una de les principals arteries comercials d’Atenes) des de Monastiraki (tornant pel carrer Adrianou) fins arribar a la Plaça Sintagma. Des de Sintagma surten els carrers Stadiou i Panepistimiou, dos importants carrers comercials. Entre elles es troba el carrer Voukourestiou. Aquest carrer té les botigues més luxoses de la ciutat i puja fins Kolonaki, el barri més glamurós d’Atenes.

Seguirem pel carrer Panepistimiou fins arribar a la Plaça Omonia. En aquest carrer veurem la Biblioteca Nacional i altres edificis. Pujant per Patision arribareu al Museu Arqueològic Nacional, el segon museu més important d’Atenes.

Agafarem el metro. La següent parada és el Temple de Zeus Olímpic, situat al costat de l’estació de metro Acròpolis. Després de la visita continuarem per Leoforos Vasilissis Olgas fins arribar a l’Estadi Panatenaic, el lloc on es van celebrar els primers Jocs Olímpics Moderns. En sortir de l’estadi podem endinsar-nos en el Jardí Nacional, un lloc ideal per descansar. Pujant per la seva cantonada nord-oest apareixerem a la Plaça Sintagma, on acabaran les nostres visites.

Diinar lliure no inclós

Trasllat en autocar a l’aeroport d’Atenes.

Arribada tràmits d’embarcament.

Sortida del vol amb destí Barcelona.

Arribada a l’aeroport de Barcelona. Fi dels nostres serveis.

Mapa

Fotos
Vull compartir-ho