Què visitar a l’emblemàtica ciutat de Budapest

L’encant conegut i per conèixer de la ciutat de Budapest

Recorre els llocs més emblemàtics de la ciutat, els seus espais naturals i alguns racons que et sorprendran. La capital hongaresa s’ha convertit en un destí de masses durant els últims anys. Té tots els ingredients necessaris per ser un exitós viatge per a estudiants, ho té tot: llocs històrics, cultura, diversitat cultural, arquitectura urbana i naturalesa.

A més, no els oblidem de que està atravessada pel riu Danubi que divideix la zona urbana (Pest) de la zona plena d’història, palaus i castells impressionants (Buda).

Els seus carrers amagats, els seus paisatges urbans i l’arquitectura semblen amagar secrets milenaris a cada pas. Descobrim si és veritat!

El Parlament de Budapest, el tercer més gran del món

Punt turístic imprescindible i inclús considerat com a un dels edificis més bonics d’Europa. És el lloc ideal per a fer fotogtafies panoràmiques.

El Pont de les Cadenes que separa Buda i Pest

Aquest és el famós pont que uneix els barris de Buda i Pest. En ambdues entrades de la ciutat hi ha quatre estàtues gegants de lleons que expresen el símbol de la fortalesa.

El barri jueu i la Gran Sinagoga

El barri jueu està de moda entre els turistes després de la trascendent pel·lícula mundial de l’Holocaust.

La Sinagoga és un dels llocs més visitats i el símbol d’identitat jueva, on anteriorment es congregava la comunitat fins que va ser ocupat pels nazis. És part del complexe històric amb un museu i un cementiri de les víctimes del nazisme.

Gastronomia hongaresa en el Mercat Central

En una caminata a peu des de Astoria, arribaràs al Mercat Central de fruites i verdures, on podràs degustar productes d’estació com maduixes, nabius i guindes… En els punts de venta que ofereixen tot tipus de productes d’alimentació de proximitat.

Cafè New York, lloc d’escriptors, intel·lectuals i periodistes

Inaugurat el 1894, es caracteritza per la seva arquitectura clàssica, la bellesa dels seus salons daurats i les luxoses làmpares de vidre. A l’exterior trobem estàtues de dracs esculpits que semblen custodiar l’entrada, els seus ulls tenen vida!

El districte 8, una àrea multicultural

El districte abarca trets interessants per la seva barreja de cultures, pel que trobaràs tot tipus de restaurants, la venta d’espècies exòtiques, instruments antics i altres botigues estranyes pels visitants. Veure a Google Maps.

El centre comercial de la Bálna

A només cinc minuts a peu des del mercat es troba el centre comercial Ballena, bautitzat així per la seva forma exterior. Des d’allà podràs gaudir d’unes vistas majestuoses de Buda, a l’altra banda del riu, i creuar el pont de la Llibertat que conecta Pest amb Buda.

L’Hotel Gellért i el Turó màgic

Enlluernada per la seva majestuositat i l’estil antic que conserva perfectament tot i el pas del temps. És aconsellable visitar les aigües termals que es troben dins de l’Hotel, on també podràs gaudir d’una piscina amb onades artificials envoltada de jardins amb flors multicolors.

El Bastió dels Pescadors, ideal per fotografies

Al Turó de Buda, s’amaga la més bonica fortalesa hongaresa, que deu el seu nom a un grup de Pescadors que van defendre el fort de les invasions extrangeres. Tingues en compte que és el lloc més Instagramejable de Budapest, juntament amb el Castell de Buda, on apreciarás la bella vista panoràmica de Pest.

El Castell de Buda, l’antic Palau Reial

Aquesta fortalesa compleix la funció de protegir a la ciutat de les invasions extrangeres. Pots arribar-hi caminant des del Pont de les Cadenes o pujar en funicular. És recomanable reservar amb anticipació l’entrada online. Dins hi ha molt per conèixer: el Museu Històric, la Galeria Nacional…

Normafa, el Turó de les vistes espectaculars

Un altre dels turons més espectaculars de Budapest és Normafa, situada a Buda. És un lloc ideal per a fer trekkings i senderismes. A l’estiu i a la Primavera trobaràs una vegetació que et cautivarà, mentre que a l’Hivern el fred el transformarà en un blanc pur que es confón amb els núvols.

Relaxa’t a l’Illa Margarita

És un lloc creat articifialment, ideal per a gaudir d’unes hores en un entorn natural amb vista al Danubi. Per a conservar el pulmó verd de Budapest, està prohibit entrar amb automòbil! Així que arribaràs en tramvia o a peu des de Pest, ja que està situat a quilòmetres. Veure a Google Maps.

Font: La Vanguardia