AVLO: El nou AVE “low cost”

AVLO: L’AVE d’alta velocitat de Renfe de baix cost a l’abast de tothom

Us desvelem un dels misteris en el futur del transport públic en tren a Espanya. L’AVE d’alta velocitat low cost de Renfe es diu AVLO, llueix el morat com a color principal i és una gran alternativa a l’AVE.

Què el fa únic?

Seguretat, fiabilitat, puntualitat, comoditat i intermodalitat

Es tracta d’un servei d’alta qualitat a un preu reduït, que no només s’enfoca en viatges de negocis, sino també en viatges en grup per a joves estudiants i famílies.

Aquest tindrà un 20% més de places que els trens habituals, i no comptarà amb classe preferent ni cafeteria. Així doncs, comptarà amb un total de 438 plaçes únicament de classe turista. Tot i així, hi haurà màquines expendedores de begudes i aliments que només operen amb targetes de crèdit o de dèbit.

Quan es posa en marxa?

Comença a operar el 6 d’Abril de 2020 durant la Setmana Santa. La seva gran inauguració es celebra del 27 de Gener al 5 de Febrer, durant 10 dies, amb la venta de 10.000 bitllets a només 5€. Més de 1.000 viatges diaris a un preu d’escàndol.

Els més afortunats han pogut aprofitar l’oferta i viuran en primera persona un AVE totalment reformat i amb unes característiques molt singulars, encara que la gran majoria no han tingut aquesta sort, degut a que cada dia hi ha més d’un milió de visites als portals de Renfe.

A quina línia opera?

L’AVE comença a operar a la línia de Madrid-Saragossa-Barcelona, on es mobilitza la major part de viatgers del país, la major competència de l’avió. Així doncs, en els seus inicis comptarà amb tres freqüències diàries entre Barcelona i Madrid, amb alguna parada a Saragossa (horari de matí, tarda i nit).

Després, s’anirà ampliant aquest trajecte per tancar l’any amb cinc freqüències. I més endavant, també es preveu que al llarg de 2020 i de 2021 AVLO s’emporti a altres corredors de la resta d’Espanya.

Quantes places hi han?

Els trens compten una única categoría composta per un preu bàsic que inclou com a equipatge gratuït una maleta en cabina més un bolso de mà o una motxilla, a diferència de l’AVE, on existeix la classe preferent, la turista i la turista plus.

Els trens compten amb un total de 438 places, un 20% respecte a la sèrie 112, mentre que a mesura que es vagi ampliant el servei s’adaptaran trens de la sèrie 106, amb una capacitat total de 581 places per tren.

Les places són totalment accesibles, amb endoll, llum lectora i adaptades per a persones amb mobilitat reduïda.

Quin és el cost dels bitllets?

Des del Govern es va informar de que els bitllets costaran menys un cop es liberalizi el sector al 2020, el bitllet té un cost que oscil·la entre 10-60€.

Consulta els preus i els horaris d’AVLO.

Des de Valua ja estem preparats per organitzar el teu viatge en grup amb AVLO!