Retrocedim a “l’Alemanya nazi encoberta”

L’Alemanya nazi va ser un destí molt sol·licitat tant a Europa com a la resta del món, especialment per la lluna de mel, almenys fins que va començar la II Guerra Mundial.

I encara que sembli impossible, molts dels turistes es van emportar una impressió positiva, i fins i tot, d’una societat activa, moderna i optimista.

En el llibre “Viajeros en el Tercer Reich” de Julie Boyd, es recullen tots els testimonis de persones que van visitar el país durant el règim de Hitler.

Molts d’aquests s’havien format una opinió del país abans del viatge, i després veien el que volien veure. Altres en canvi, la van canviar ràpidament…

Un dels testimonis més emotius i clarificadors és el d’una parella americana que van venir al país de lluna de mel, quan de sobté, una dona jueva angustiada els hi va entregar la seva filla, suplicant perquè se la emportessin a Alemanya i la salvessin. I així ho van fer.

Era fàcil percebre tota la cruel història d’Alemanya?

En general no. Alemanya era un lloc encantador en molts aspectes, el que percebies depenia de l’experiència que visquessis tu mateix, i a la vegada, de la teva ideología. Si simplement viatjaves com a un turista, era fàcil que la gent i la propaganda t’arribessin a convèncer de que Hitler estava fent algo bo per Alemanya, sobretot al principi de l’instauració del règim.

A més, la por al comunisme i l’antisemitisme fins i tot feia sentir a alguns dels viatgers de classes altes afins amb la nova Alemanya.

L’autora del llibre explica que una de les coses que havia de decidir un turista al arribar al país, era si fer o no la salutació nazi.

Era perillós viatjar a Alemanya?

La resposta és que no pels viatgers corrents (mentre no fossis un periodista), normalment s’acostumava a donar un molt bon tracte als viatgers per tal de donar una bona imatge al món, i convèncer de la bondat del sistema nazi.

Com haguéssim percebut cada un de nosaltres a l’Alemanya nazi?

Ofertes destacades
 • OFERTA

  Berlín

  Des de533€490€
  Duració: 5 dies
  Vàlid fins: 14/02
  Anada: Avió
  Tornada: Avió
  Places: 50

  Sortida: 15/06 – Tornada: 19/06
  Visitarem el Barri del mite, el Tiergaten, l’illa dels museus, East Side Gallery i Sachenhausen.

  0
 • Berlín

  Des de530€
  Duració: 6 dies
  Anada: Avió
  Tornada: Avió

  Visitarem el Tiergarten, l’illa dels museus, Mitte, un camp de concentració, Postdam i el famós East Side Gallery.

  0
 • Berlín

  Des de533€
  Duració: 5 dies
  Vàlid fins: 5/07
  Anada: Avió
  Tornada: Avió

  Data Sortida: 29 Abril 2019
  Data Retorn: 3 Març 2019

  0
 • Berlín

  Des de406€
  Duració: 4 dies
  Anada: Avió
  Tornada: Avió

  Visitarem la ciutat i els seus monuments com el Tiergarten, l’illa dels museus i el famós East Side Gallery.

  0