Com ser un viatger eco responsable

Senzills gestos que canvien el món

El respecte pel medi ambient i la sensibilitat per conservar-lo, guanya afortunadament cada vegada més terreny, també entre els viatgers. Segons un estudi realitzat per Skyscanner, 8 de cada 10 espanyols asseguren intentar ser viatgers eco responsables, moure’s pel món de la manera més sostenible possible i contaminar el mínim possible, mostrant una alta sensibilitat davant de la sostenibilitat a l’hora de vitatjar.

Tot i així, encara que preocupa quina és la petjada que es deixa en els destins visitats, molts creuen que és complicat o no saben com fer-ho. Pero, que es pot fer per viatjar de manera responsable amb el medi ambient? Aquí us deixem alguns consells senzills de portar a terme i que et permetrán recòrrer el món minimitzant l’impacte sobre l’entorn.

Trucs per convertir-se en un viatger sostenible

Viatger amb eco equipatge, el check-in online, les ampolles d’àcer inoxidable o els xampús sòlids són algunes de les recomanacions més simples.

Equipatge lleuger

Es recomana viatjar amb poc equipatge, oblidar-se del “per si de cas”, perquè a menys equipatge, menys combustible consumit, sigui quin sigui el mitjà de transport escollit.

Menys paper

Fer ús del check-in online. Portar la confirmació amb el mòbil permet prescindir del papel de bitllet d’avió imprès, a més t’estalviarà temps d’espera. Menys paper deriva en menys deforestació i menys impacte en el canvi climàtic.

Adéu al plàstic

Un altre dels grans problemes del planeta és el consum de plàstic, la majoria dels articles són de vida curta, i poden tardar fins a 1.000 anys en degradar-se afectant negativament al medi ambient.

Sabies que Espanya és el segon país que més plàstics al dia aboca en el Mar Mediterrani? 126 tonelades al dia.

Com evitar-ho?

  • No protegir la maleta amb el film de plàstic disponible en els aeroports, es pot cobrir l’equipatge amb bosses de tela, que són reutilitzables.
  • Portar una ampolla d’àcer inoxidable per reeomplir-la amb aigua de l’aixeta és un dels principals trucs per viatjar de manera responsable. No allibera components tòxics, és resistent, higiènic i de llarga duracció.
  • Recomanem portar bosses o motxiles de roba plegables que ocupin poc espai i pesin poc, substituint d’aquesta manera les bosses de plàstic.
Productes ecològics

En relació als productes d’higiene personal, existeixen moltes opcions sense plàstics que es poden substituir, així com xampús sòlids, raspalls de dents de bambú, utilitzar tovaolloletes 100% biodegradables, desodorant de pedra d’alum, entre altres. Hi ha una gran varietat de productes ecològics i reutilitzables en el mercat que pots utilitzar.

Les empreses turístiques prenen consciència

En els últims anys, s’ha anat prenent consciència sobre el que suposa l’ús del plàstic, per aquest motiu, les aerolínies i els hotels desitjen eliminar el seu consum aplicant mesures a diversos productes.

I tu, en prens consciència?

Si vols anar més enllà, apunta’t al Manifest del Viatger Responsable!