“Espai Schengen” sense fronteres

La Unió Europea i l’eurozona

La Unió Europea no sempre ha sigut tant gran com avui en dia, quan es va iniciar la cooperació econòmica europea a l’any 1951, els únics països participants eren Alemanya, Bèlgica, França, Itàlia, Luxemburg i els Països Baixos.  Amb el pas del temps, s’hi van anar sumant molts altres fins a comptar amb un total de 28 països membres: From 6 to 28 members.

L’euro és la moneda oficial de 19 dels 28 països membres de la UE, el conjunt de països es coneguda com la eurozona. Quins països utilitzen l’euro?

Els 28 països membres

Estats membres de la Unió Europea: Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, República Txeca, Xipre, Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Letònia, Lituània, Luxemburg, Malta, Països Baixos, Polònia, Portugal, Regne Unit, Romania, Suècia.

L‘Espai Schengen sense fronteres

És un dels majors èxits de la UE, un espai sense fronteres interes on ciutadants d’altres països membres poden circular lliurement sense estar subjectes a controls de frontera.

Tot i que s’hagin suprimit les fronteres interiors, també s’han reforçat els controls a les seves fronteres exteriors comuns, per tal de garantir la seguretat de les persones que viuen o viatgen per l’espai sense fronteres.

En l’actualitat, engloba a casi tots els Estats membres de la UE, i fins i tot, alguns associats no hi pertanyen.

Els 26 països membres

Estats membres de l’Espai Schengen: Alemanya, Àustria, Bèlgica, República Txeca, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Islàndia, Itàlia, Letònia,  Liechtenstein, Lituània, Luxemburg, Malta, Noruega, Països Baixos, Polònia, Portugal, Suècia, Suïssa.

Consulta el mapa interactiu de l’Unió Europea i de l’espai Schengen i mou-te virtualment per Europa!