El turisme sostenible i responsable

El turisme sostenible i responsable. Consells i bones pràctiques ambientals.

Des de Valua Travel ens hem adherit al compromís de sostenibilitat i turisme responsable Biosphere. Creiem que entre tots podem posar el nostre granet de sorra per a fer un món millor.

Aquí us deixem uns consells pels que esteu escollint el vostre viatge.

En els últims 50 anys el turisme s’ha generalitzat a escala global i son milions anuals el nombre de persones que es desplacen per aquest motiu. Hem de ser conscients que el turisme genera diversos impactes: contaminació atmosfèrica, destrucció del medi natural, impacte a les cultures i poblacions, etc.

Entenem el turisme sostenible com el turisme respectuós amb el medi ambient, amb la cultura i amb la gent, que pensa en les generacions futures per deixar un planeta igual o millor.

 

Que hi podem fer nosaltres?

Aquí et deixem unes recomanacions a l’hora d’organitzar el teu viatge en grup:

  • Estalvia kilòmetres i visita una destinació propera. Pregunta’t si és necessari i realment t’interessa fer tots els kilòmetres que faràs per visitar la destinació que has escollit. El teu impacte mediambiental serà menor si la destinació és més propera.
  • Et deixem una url perquè puguis calcular el teu impacte mediambiental: Veure web
  • Allargar l’estada a un mateix lloc et permetrà integrar-te millor amb la cultura autòctona, conèixer millor la destinació, la gastronomia i tindràs un viatge més relaxat.
  • Conserva els recursos naturals del territori, deixa-ho tal com ho has trobat.
  • El viatger té el poder de canviar al món, visita una destinació poc massificada on el turisme doni impuls a la regió de cara al desenvolupament i als drets humans.

En definitiva, el turisme sostenible és una manera de viatjar i de viure. Comportem-nos cívicament, reciclem, respectem les cultures i tradicions i gaudim respectant!

Bon viatge!